Algemeen

Bouwbedrijf Appelman is al sinds 1958 gevestigd in Anna Paulowna. Na de grondlegger – de heer J.G. Appelman en zijn opvolger de heer F. Winter - hebben de drie broers René, Frank en Martijn Winter het bedrijf in 1998 overgenomen.
Sinds Oktober 2023 is ook voormalig werknemer Michel Hoep toegetreden als 4e aandeelhouder tot het bedrijf.

Martijn neemt met name de uitvoering op de bouwplaatsen voor zijn rekening. Frank en Michel verzorgen de projectbegeleiding vanuit kantoor, vanaf de calculatie, de inkoop van de materialen en onderaannemers als de bouwbegeleiding op de bouwplaats. René is belast met organisatie, planning en algemene zaken binnen het bedrijf. In theorie een ideale combinatie, die ook in de praktijk duidelijk merkbaar is en zorgt voor de continuïteit van deze solide onderneming.

Allround

Het bedrijf heeft in al die jaren een enorme hoeveelheid bouwprojecten in met name de regio in en rond Anna Paulowna maar ook ver daar buiten (tot Corsica aan toe!) mogen realiseren. Het bedrijf heeft zich tegen soms dringende adviezen in nooit gespecialiseerd in een bepaalde tak binnen de bouwnijverheid, maar er heel bewust voor gekozen om een zo allround als mogelijk bouwbedrijf te zijn en te blijven. Juist de laatste jaren heeft deze flexibiliteit ervoor gezorgd dat het bedrijf ook binnen moeilijkere marktomstandigheden toch continu heeft kunnen doorbouwen met het momenteel 30-koppige personeelsbestand.

Zowel de opdrachtgevers; particulieren, bedrijsleven en (semi)overheid als ook het soort werkzaamheden; nieuwbouw, verbouw, onderhoud, renovatie en schadeherstel zijn buitengewoon divers te noemen.

Werkzaamheden

De bouwopdrachten variëren van complete appartementengebouwen tot vrijstaande woonhuizen en van (agrarische) bedrijfsruimten en koelcellen tot renovaties van monumentale panden. Ook voor kleinere opdrachten haalt het bedrijf zijn neus zeker niet op. Zo zijn er tal van verbouwingen, aanbouwen, uitbouwen, opbouwen en dergelijke gerealiseerd, maar ook voor het plaatsen van een dakraam of het herstel van inbraakschade kunt u bij het bedrijf terecht. Het feit dat de marktomstandigheden binnen de sector toch wel weer een klein beetje lijken te verbeteren, kan het bouwbedrijf goed merken. Het vaste personeelsbestand is de laatste maanden uitgebreid met bijna hetzelfde aantal inleenkrachten. Veel van de personeelsleden komen uit Anna Paulowna en de gemeente Hollands Kroon. Ook bij het inzetten van onderaannemers en leveranciers kiest het bedrijf zoveel mogelijk voor lokale partijen, maar alleen als ze dezelfde flexibiliteit en betrouwbaarheid laten zien als het bouwbedrijf zelf. Het bedrijf is al sinds jaar en dag lid van Bouwend Nederland, Bouwgarant en is ook VCA-gecertificeerd.